Welke raambekleding is het best voor grote ramen?

Author:

Category:

Het uitkiezen van raambekleding is al een klus op zich: je moet de gewenste stijl kiezen, maar je dient ook rekening te houden met afmetingen en eigenschappen. Hoe mag je het aan wanneer je raambekleding zoekt voor grote ramen? Niet alle soorten raamdecoratie zijn hier geschikt voor. Hier vind je een overzicht van verschillende soorten raambekleding die je kunt kiezen voor jouw grote ramen. 

#1 Houten lamellen

Onder andere houten lamellen op maat behoren tot de beste keuze voor grote ramen. Houten lamellen zorgen voor een natuurlijke uitstraling en zijn daarnaast ook zeer geschikt voor grotere ramen. Met houten lamellen bepaal je eenvoudig en snel de lichtinval. Bij brede ramen plaats je twee lamellen naast elkaar, maar hier zul je niets van merken. Ze zijn perfect op elkaar afgesteld. Lamellen zijn ook verkrijgbaar in aluminium uitvoering voor een stoere look. 

#2 Shutters

Shutters zijn geschikt voor ieder type raam en ook de breedte van het raam maakt hierbij niet uit. Hoe breder het raam, hoe meer panelen er worden geplaatst. Houten binnenluiken zijn zeer populair omdat ze niet alleen praktisch en veelzijdig zijn, maar ze ook zorgen voor een mooie look. Bij Inhuisplaza vind je gemakkelijk en snel de gewenste shutters waarmee je niet alleen de lichtinval in de living of slaapkamer perfect kunt regelen, maar waarmee je ook direct heel veel sfeer in huis haalt.

#3 Plissé gordijnen

Wanneer je juist veel natuurlijk lichtinval in je woning wilt creëren, is de aanschaf van plissé gordijnen een absolute aanrader. Dit is voor zowel hoge als brede ramen mogelijk. De gordijnen hangen mooi uitgelijnd naar beneden en dit maakt het ook mogelijk om meerdere gordijnen naast elkaar te plaatsen in het geval van een breed raam. Ook een goede optie: mooie vouwgordijnen! Deze kunnen vaak in een stuk worden geleverd en daarnaast oogt deze raamdecoratie ook nog eens heel fraai.

#4 Klassieke gordijnen

Altijd een goede keuze: klassieke gordijnen. Hiermee bekleed je jouw ramen op een elegante manier. Je hebt volop keuze uit kleuren en stoffen, maar je kunt ook zelf de afwerking en uitstraling van je gordijnen bepalen. Meerdere plooien, zo min mogelijk plooien, volle of gevoerde gordijnen: het maakt niet uit wat jouw wensen zijn, je kunt altijd je gedroomde look in huis creëren. Je bepaalt ook zelf hoe lichtdoorlatend de gordijnen zijn. Zo regel je de mate van privacy, de filtering van zonlicht en de isolatie in zomer en winter. 

bekijk meer

Gerelateerde blogs