Waarom een goede waterfles niet mag ontbreken in je tas

Author:

Category:

Iedereen weet inmiddels dat genoeg water drinken heel belangrijk is voor je gezondheid. Toch drinken we met z'n allen veel minder water dan we zouden moeten doen. Twee liter water per dag is de aangeraden hoeveelheid, maar veel mensen halen dit bij lange na niet. Waarom niet? Omdat we worden afgeleid door zoveel andere mogelijkheden. In het kantoor staat bijvoorbeeld een koffiemachine, en op het treinstation zien we kiosken met tientallen verschillende drankjes. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem, namelijk de waterfles! Je zult zien dat je veel meer water drinkt wanneer je altijd een fles water bij de hand hebt. In dit artikel vind je drie redenen om voortaan niet alleen een lunch box met een broodje kaas mee te nemen in je rugtas, maar ook een fles gevuld met water.

Water geeft je energie

Water is één van de belangrijkste brandstoffen voor je lichaam. Wil je inkakmomenten voorkomen? Dan is het heel belangrijk om voldoende water te blijven drinken. Een uitdroging van slechts 2% kan namelijk al zorgen voor concentratieverlies en een daling in energie. Wanneer je onderweg bent, of druk bent op kantoor, is het natuurlijk belangrijk dat je jouw hoofd erbij kunt houden. Door een waterfles bij de hand te hebben, zorg je ervoor dat je altijd scherp blijft.

Je kunt water lekkerder maken met fruit

Het is heel begrijpelijk dat je niet altijd zin hebt in een saai glaasje water. Zeker niet wanneer je in de kiosken op het station tientallen sapjes en frisdranken ziet staan. Gelukkig kun je ook lekkere smaakjes toevoegen aan jouw water, zoals citroen, aardbei of framboos. Hiervoor snijd je simpelweg kleine stukjes van het fruit naar keuze en voeg je ze toe aan jouw waterfles. Het water in de fles zal binnen enkele minuten de smaak van het fruit overnemen, waardoor je water plotseling een stuk verfrissender smaakt. Je kunt er zelfs voor kiezen om sprankelend water te drinken voor dat échte frisdrank gevoel.

Water stimuleert je stofwisseling

Natuurlijk heb jij je lunch box gevuld met heerlijke broodjes, wraps of andere lekkernijen. Toch is voedsel alleen niet voldoende om je lichaam actief te houden. Integendeel, door veel te eten kan je lichaam juist moe worden. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende after dinner dip. Door water te drinken tijdens de lunch, kun je ervoor zorgen dat je lichaam dit voedsel sneller omzet in de juiste brandstoffen. Zo blijft je lichaam actief en kun jij optimaal genieten van je heerlijke lunch!

bekijk meer

Gerelateerde blogs