Hoe richt je je overdekte buitenruimte gezellig in?

Author:

Category:

Een overdekte buitenruimte biedt een plek waar je kunt genieten van de frisse lucht, zelfs als het weer niet helemaal meewerkt. Of je nu een terras, een veranda of een serre hebt, het gezellig inrichten van deze ruimte zorgt ervoor dat je er met plezier zit. Natuurlijk delen we een aantal tips met je!

Lekker zitten is een must

Het belangrijkste is natuurlijk dat je lekker kunt zitten. Zorg voor voldoende stoelen en banken met zachte kussens, zodat iedereen kan ontspannen. Kies voor duurzame materialen, zoals rotan of aluminium en zorg dat je wat lekkere dekens of plaids hebt liggen voor als het in de avond iets kouder is. Je kunt een buitenkleed neerleggen zodat iedereen zijn/haar voeten op iets zachters kan laten rusten dan bijvoorbeeld de (koude) vloer.

Lampjes, lichtslingers en planten

Goede verlichting kan een wereld van verschil maken! Denk aan kleine lampjes, lichtslinger, lantaarns of kaarsen. Deze creëren een warme en uitnodigende sfeer en zorgen ervoor dat je ook 's avonds kunt genieten van je buitenruimte. Breng de natuur naar binnen door natuurlijke elementen in je overdekte buitenruimte te integreren. 

Seizoensgebonden decoratie

Verander je overdekte buitenruimte met de seizoenen mee. Voeg bijvoorbeeld kussens en decoratieve items toe die passen bij het huidige seizoen. In de lente kun je kiezen voor frisse kleuren en bloemenmotieven, terwijl de herfst vraagt om warmere tinten en herfstbladeren. Op deze manier weet je in dezelfde ruimte steeds weer een nieuwe sfeer neer te zetten.

Kleur en textuur

Kies voor warme en uitnodigende kleuren voor je kussens en andere items. Denk aan aardetinten zoals bruin, groen en terracotta. Voeg texturen toe met behulp van geweven manden, een buitenkleed rond en andere decoratieve zaken. Dit alles voegt diepte en karakter toe!

Functioneel inrichten

Denk na over de functionaliteit van je overdekte buitenruimte. Wat wil je hier doen? Moet het een ontspanningsruimte zijn, een eethoek of misschien zelfs een kantoorruimte? Pas de inrichting aan op basis van je behoeften. Voor een ontspanningsruimte kun je ligstoelen en een hangmat toevoegen, terwijl een eethoek een tafel en stoelen nodig heeft. Zorg ervoor dat de ruimte aan jouw specifieke wensen voldoet.

bekijk meer

Gerelateerde blogs