Het voorjaar staat voor de deur

Author:

Category:

Eindelijk is de lange, donkere winter voorbij en staat het voorjaar voor de deur. Langere dagen, meer zonlicht, warmere temperaturen, kortom tijd om lekker veel buiten te zijn. Je hebt veel tijd binnen doorgebracht en nu wil je van het weer kunnen genieten in je tuin. Maar hoe zorg je ervoor dat het ook een fijne plek is? Een plek waar je tot rust komt en even kan opladen. Gelukkig zijn er allerlei manieren om je tuin gezellig en uitnodigend te maken.

Zoveel mensen, zoveel smaken

Er zijn verschillende manieren om je tuin leuk aan te kleden. Als je groene vingers hebt, is het voorjaar een mooie periode om bloemen te planten, zodat ze in de zomer mooi in de bloei staan. Dit vergt wel wat onderhoud, maar dan heb je ook wat. Als je niet zo gezegend bent met groene vingers, kun je je tuin (of balkon) leuk aankleden met lichtjes en kleurrijke accessoires. Denk hierbij aan kleurrijke kussens en plantenpotten. Of strak en modern. Sommigen pakken helemaal uit, waar anderen het simpel houden. Alles kan en alles mag, er is geen goed of fout. Natuurlijk zijn er allerlei trends die komen en gaan, maar uiteindelijk gaat het erom dat jij je tuin een prettige omgeving vindt. Het is een plek waar je veel tijd wil doorbrengen. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende mogelijkheden om je tuin naar je smaak in te richten. Neem een kijkje in een tuincentrum en je zult je verbazen over wat er allemaal mogelijk is.

Koude avonden warmer maken

Het is heerlijk om de hele dag van de zon te kunnen genieten, maar overdag is natuurlijk niet het enige moment van de dag om buiten te kunnen zitten. Helaas wil het in de avonden nog wel eens flink afkoelen, waardoor het niet meer zo aangenaam is om buiten te zitten. Als het afkoelt in de avond, betekent dat echter niet het einde van de gezelligheid. Met een vuurkorf blijf je lekker warm en het geeft net dat beetje meer knusheid. Klinkt leuk, alleen nu denk je misschien: maar ik ben helemaal niet zo handig in brandhout hakken. Daar hoef je je geen zorgen over te maken, je hoeft niet je eigen hout te hakken, brandhout kopen kun je namelijk gewoon in een tuincentrum. Geen gedoe, maar wel het gemak. Nu kunnen die warme dagen overgaan in warme avonden. Laat de gezelligheid en het voorjaar maar komen. 

bekijk meer

Gerelateerde blogs