Gras aanleggen, waar dien je rekening mee te houden?

Author:

Category:

Als je binnenkort gaat verhuizen naar een nieuwe woning, dan zul je niet alleen de woning moeten inrichten. Je moet immers ook de tuinen van je woning inrichten. Veel mensen kiezen ervoor om een grasveld aan te leggen en dat is goed te begrijpen. Gras is groen en daarmee haal je de natuur naar je tuin toe, maar ook is het aanleggen van een grasveld altijd goedkoper dan het bestraten van de tuin. Mocht je ook een grasveld aan willen leggen, dan is het verstandig om dit handige artikel eens te lezen. Je vind hier namelijk meer informatie over de punten waar je allemaal rekening mee moet houden. 

 

Gras moet onderhouden worden

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je een grasveld wilt aanleggen in de tuin, is dat een grasveld ook onderhouden moet worden. Zoals je wel weet groeit gras ook en is het belangrijk dat het gras nooit te hoog word. Wanneer gras te lang geworden is, dan kan dat erg schadelijk zijn voor het grasveld. Daarnaast moet je een grasveld ook water geven als het warmer weer is in Nederland. Doe dit nooit wanneer de zon erg fel is, want dat kan er juist voor zorgen dat het gras dood gaat. 

 

Het leggen van graszoden is verstandig

Wanneer je een grasveld in de tuin van je woning wilt aanleggen, dan kun je ervoor kiezen om zelf het gras te planten. Echter, dit is niet de beste keuze die je kan maken. Je kunt er beter voor kiezen om een grasveld aan te leggen met graszoden. Graszoden zijn grasmatten en deze zijn zeer eenvoudig te leggen. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te wachten tot het gras gegroeid is en dat het aanleggen van een grasveld een stuk makkelijker is. Weet je niet waar je graszoden kopen kan? Bekijk dan eens het assortiment van een Nederlandse webwinkel of breng een bezoekje aan een tuincentrum. 

 

Houd rekening met verzakkingen

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden bij het aanleggen van een grasveld, is dat als je dit niet goed doet dat er verzakkingen kunnen ontstaan. Dit gebeurt voornamelijk wanneer het water niet goed afgevoerd kan worden. Mocht je dit willen voorkomen, dan is het aan te raden om het grasveld aan te laten leggen door een hoveniersbedrijf. Zij weten namelijk precies hoe je dit op de juiste manier moet doen, maar houd er wel rekening mee dat dit aan de prijzige kant kan zijn. 

 

bekijk meer

Gerelateerde blogs