Geef je tuin een boost

Author:

Category:

We gaan de tuin in het zonnetje zetten. Figuurlijk dan, want van de echte zon hoeven we nog een poosje niet veel te verwachten. Maar we kunnen de boel al wel voorbereiden op de lentetijd. We toveren de tuin om tot een prachtige persoonlijke oase van rust in de buitenlucht. Hoe? Dat vertel ik je in deze blog. Lees je mee?

Stap voor stap

Het is niet handig om te beginnen met een renovatie van wat dan ook, huis of tuin, voordat je een plan hebt. Bedenk welke elementen je wilt toevoegen of veranderen. Dan kan je vervolgens de nodige stappen bepalen. Dit zal je ook helpen bij het bepalen van het budget en het zorgt ervoor dat de tuin een geheel wordt. Daarnaast kan je zo ook inschatten hoelang alles gaat duren.

Verschil in hoogte

Een leuke tip voor iedere tuin: maak gebruik van verschillende niveaus. Door gebruik te maken van verschillende niveaus in je tuin, kun je interessante hoekjes creëren en een gevoel van diepte maken. Zelfs als de tuin redelijk klein is. Plateaus kan je maken Dit kan door het toevoegen van bijvoorbeeld terrassen en verhoogde bloembedden. Het zorgt voor een speels effect.

De sfeer van de tuin

Voeg sfeer toe aan de tuin door middel van verlichting en mooie meubels. Verlichting kan een grote impact hebben op de sfeer in de tuin. Door het toevoegen van verlichting aan bijvoorbeeld een pad of een bloementuin, kun je jouw tuin in een ander daglicht zetten, letterlijk! Maar daarnaast kan je dan ook prettig in de tuin zitten tijdens de avonduren. Een mooie lounge set helpt daarbij.

Goed verzorgd groen

Een tuin heeft natuurlijk groen nodig. Misschien wil je wel een gazonnetje aanleggen. Ga dan voor graszaad van MOOWY. Hier wordt gelet op kwaliteit en dat zie je terug in de tuin. Kijk op de website van MOOWY.be en ontdek het assortiment. Planten zijn een belangrijk onderdeel van elke tuin en het toevoegen van een verscheidenheid aan bloemen, bomen en struiken zorgt voor kleur en interesse. Je kunt ook overwegen om een tuin aan te leggen met planten die in specifiek in het klimaat van je tuin gedijen. Op die manier doen ze het ook goed tijdens de koudere maanden. Zorg er wel voor dat je je tuin vrij van onkruid maakt voor je nieuwe planten neerzet anders worden ze misschien verstikt door het onkruid.

Op deze manier geniet jij in de lente van een gloednieuwe tuin!

bekijk meer

Gerelateerde blogs